Harmaat vedet eli pesuvedet

Harmaat vedet eli pesuvedet

Harmaat vedet eli pesuvedet.

Harmaiksi jätevesiksi kutsutaan jätevesiä, jotka eivät sisällä vesikäymälän vesiä. WC-vedet on johdettu umpisäiliöön tai käytössä on kuivakäymälä. Harmaiden jätevesien puhdistamien on huomattavasti helpompaa kuin mustien jätevesien.

Mökillä /vapaa-ajanasunnolla niitä syntyy saunasta ja muusta peseytymisestä sekä astioiden ja pyykin pesussa. Näiden jätevesien puhdistamiseen riittää yksinkertainen suodatin.

Jos vesimäärät ovat pieniä, eli ei ole paineellista vettä eikä suihkuja tai koneita, riittää kevyempi puhdistusjärjestelmä. Tai jos mökkisauna on kokonaan kantoveden varassa, riittää maahanimeytys esim. kivipesän avulla. Silloinkaan siis jätevesiä saa laskea suoraan vesistöön.

DT-keskuksesta voi hankkia mm. Jita, Fann ympäristötekniikka, Vestelli, VekisaPipeLife Oy, Konva Center, yms. tuotteita.

Pyydä tarjous.

TUOTEKYSELY

Millainen kuivakäymälä sopisi sinun tarpeeseesi?

Kuivakäymälä eli wc ilman vettä.

Kuivakäymälä on käymälä, joka ei kuluta vettä ja joita käytetään pääasiassa alueilla ja taloissa, joissa ei ole juoksevaa vesijohtovettä ja nykyaikaista viemärijärjestelmää.

Kompostikäymälä on wc-järjestelmä, jossa jäte hajoaa ja muuttuu valmiiksi kompostiksi.

Polttokäymälät polttavat jätteet tuhkaksi sähköllä tai nestekaasulla. Ainoa jäännös on puhdas tuhka.

Pakastava käymälä jäädyttää kompostiin käytetyn pussin sisällön.

Separett 9010 Villa 12 V. Sähkötön erotteleva kuivakäymälä.
Kompostoiva ulkokäymälä mökille

Ulosasennettavat kompostikäymälät

Kompostikäymälä ulos asennettuna on oiva vaihtoehto silloin, kun käymälälle on vaikea löytää tilaa sisältä. Joskus ulkokäymälä halutaan vaihtoehtoiseksi käymälämuodoksi tai sillä korvataan saniteettiratkaisu esim. remontin ajaksi!

Nykyaikainen kompostikäymälä ulkokäyttöön on miellyttävän siisti, helppohoitoinen ja hajuton lannoitetehdas, josta saat ravinteikasta, muhevaa mustaa multaa hyötypuutarhaan sekä koristekasveille!

Muistathan jatkokompostoinnin puutarhakompostorissa: käymäläperäinen aines vaatii jatkokompostoitumisen, n. puoli vuotta koristekasveille ja vuoden  hyötykasveille käytettäessä!

UlkoHuussi, PuuCee, Pikkula, Käyskä, Pihakäymälä – nykyaikainen kompostoiva ulkokäymälä on hajuton ja hygieeninen lannoitetehdas!