Mustat jätevedet / WC-vedet

Näytetään kaikki 2 tulosta

Mustat jätevedet / WC-vedet

Mustat jätevedet / WC-vedet. Mustilla jätevesillä tarkoitetaan kaikkia kotitaloudesta tulevia jätevesiä. Ne sisältävät myös WC-istuimesta tulevia jätevesiä.

Jos pesuvedet ja WC-vedet sekoitetaan, tulee ne puhdistaa maasuodatusjärjestelmässä tai laitepuhdistamossa tai johtaa kaikki vedet umpisäiliöön.

Jos pesuvedet ja WC-vedet voidaan erottaa, voidaan harmaat vedet käsitellä kiinteistöllä ja mustat jätevedet / WC-vedet kerätään umpisäiliöön. Tällöin hyvä vaihtoehto on vähävetinen alipainekäymälä.

Jätevesisääntelyn huhtikuussa 2017 voimaan tullut uudistus koskee, kun

talon rakennuslupa on ennen vuotta 2004, ja sillä on jätevesijärjestelmä, joka ei täytä nykysääntöjä. Kaksi kohtelua riippuen alueesta:
Jos kiinteistö on yli sata metriä vesistön tai meren läheisyydestä tai pohjavesialueen ulkopuolella, jätevesijärjestelmä pitää kunnostaa vasta seuraavan ison remontin, kuten vesikäymälän rakentamisen, yhteydessä
Jos kiinteistö on enintään sata metriä edellä mainituista vesialueista tai pohjavesialueella, uusimiselle oli määräaika, 31. lokakuuta 2019.

TUOTEKYSELY

Millainen kuivakäymälä sopisi sinun tarpeeseesi?

Kuivakäymälä eli wc ilman vettä.

Kuivakäymälä on käymälä, joka ei kuluta vettä ja joita käytetään pääasiassa alueilla ja taloissa, joissa ei ole juoksevaa vesijohtovettä ja nykyaikaista viemärijärjestelmää.

Kompostikäymälä on wc-järjestelmä, jossa jäte hajoaa ja muuttuu valmiiksi kompostiksi.

Polttokäymälät polttavat jätteet tuhkaksi sähköllä tai nestekaasulla. Ainoa jäännös on puhdas tuhka.

Pakastava käymälä jäädyttää kompostiin käytetyn pussin sisällön.

Separett 9010 Villa 12 V. Sähkötön erotteleva kuivakäymälä.
Kompostoiva ulkokäymälä mökille

Ulosasennettavat kompostikäymälät

Kompostikäymälä ulos asennettuna on oiva vaihtoehto silloin, kun käymälälle on vaikea löytää tilaa sisältä. Joskus ulkokäymälä halutaan vaihtoehtoiseksi käymälämuodoksi tai sillä korvataan saniteettiratkaisu esim. remontin ajaksi!

Nykyaikainen kompostikäymälä ulkokäyttöön on miellyttävän siisti, helppohoitoinen ja hajuton lannoitetehdas, josta saat ravinteikasta, muhevaa mustaa multaa hyötypuutarhaan sekä koristekasveille!

Muistathan jatkokompostoinnin puutarhakompostorissa: käymäläperäinen aines vaatii jatkokompostoitumisen, n. puoli vuotta koristekasveille ja vuoden  hyötykasveille käytettäessä!

UlkoHuussi, PuuCee, Pikkula, Käyskä, Pihakäymälä – nykyaikainen kompostoiva ulkokäymälä on hajuton ja hygieeninen lannoitetehdas!