Kompostorit ja kuivikkeet

Kompostorit ja kuivikkeet

Löydät valikoimistamme kompostorit ja kuivikkeet kesämökille ja kotiin! Kompostoimalla säästät luontoa ympärilläsi ja saat ilmaiset ravinteikkaat mullat. Hieman se vaatii töitä, mutta myös koukuttaa!
Kun mehevä mullan tuoksu tulee vastaan kompostorin kantta avatessa, niin tietää onnistuneensa.

Kompostorit jaetaan karkeasti kahteen ryhmään – eristettyihin lämpökompostoreihin ja eristämättömiin kompostoreihin. Lämpökompostoreissa on eristekerros, joka pitää kompostoitumisessa syntyvän lämmön kompostorin sisällä ja näin edesauttaa jätteiden hajoamista ja muuttumista mullaksi nopeammin kuin eristämättömässä kompostorissa.

Käymäläjätteitä voidaan helposti ja turvallisesti kompostoida kummassakin mallissa. Ruokajätteille parempi on lämpöeristetty kompostori. Puutarhasta kertyvää kitkemis- ja haravointijätettä voidaan kompostoida molemmissa malleissa.

Pieni tietopaketti isosta kompostoinnista, mutta periaate on sama pienessäkin.

Kompostorin valinta ja sijoittaminen – Kekkilä.fi (kekkila.fi)

TUOTEKYSELY

Millainen kuivakäymälä sopisi sinun tarpeeseesi?

Kuivakäymälä eli wc ilman vettä.

Kuivakäymälä on käymälä, joka ei kuluta vettä ja joita käytetään pääasiassa alueilla ja taloissa, joissa ei ole juoksevaa vesijohtovettä ja nykyaikaista viemärijärjestelmää.

Kompostikäymälä on wc-järjestelmä, jossa jäte hajoaa ja muuttuu valmiiksi kompostiksi.

Polttokäymälät polttavat jätteet tuhkaksi sähköllä tai nestekaasulla. Ainoa jäännös on puhdas tuhka.

Pakastava käymälä jäädyttää kompostiin käytetyn pussin sisällön.

Separett 9010 Villa 12 V. Sähkötön erotteleva kuivakäymälä.
Kompostoiva ulkokäymälä mökille

Ulosasennettavat kompostikäymälät

Kompostikäymälä ulos asennettuna on oiva vaihtoehto silloin, kun käymälälle on vaikea löytää tilaa sisältä. Joskus ulkokäymälä halutaan vaihtoehtoiseksi käymälämuodoksi tai sillä korvataan saniteettiratkaisu esim. remontin ajaksi!

Nykyaikainen kompostikäymälä ulkokäyttöön on miellyttävän siisti, helppohoitoinen ja hajuton lannoitetehdas, josta saat ravinteikasta, muhevaa mustaa multaa hyötypuutarhaan sekä koristekasveille!

Muistathan jatkokompostoinnin puutarhakompostorissa: käymäläperäinen aines vaatii jatkokompostoitumisen, n. puoli vuotta koristekasveille ja vuoden  hyötykasveille käytettäessä!

UlkoHuussi, PuuCee, Pikkula, Käyskä, Pihakäymälä – nykyaikainen kompostoiva ulkokäymälä on hajuton ja hygieeninen lannoitetehdas!