Vähävetiset/ alipaine käymälät

Vähävetiset/ alipaine käymälät

Vähävetinen alipainekäymälä  on  ratkaisu silloin, kun viettoviemärin rakentaminen ei onnistu. Ympäristöystävällinen vaihtoehto, vähemmän puhdasta vettä hukkaan!

Vähävetinen alipainekäymälä- vähemmän vettä mutta sama toiminto. Markkinoille tulee koko ajan lisää uusia malleja. Markkinoilla on muutamia malleja, jotka sopivat kesämökki- ja omakotitalokäyttöön. Vettä kuluu jopa alle litra per huuhtelu. Ratkaisu säästää etenkin umpisäiliön tyhjennystä ja kustannuksia.

Nyt myös tarjolla malli, joka voi ottaa vettä esim. kanisterista, jolloin tätä Roslagen mallia ei tarvitse liittää verkostoon. Siis vaikka kantovedelliseen kesämökkiin.

Alipainekäymälä on myös ratkaisu silloin, kun viettoviemärin rakentaminen ei onnistu. Etäisyys wc-istuimelta säiliölle riippuu mallista, joissakin malleissa etäisyys umpisäiliölle voi jopa 50m. Rantatonteilla järjestelmä mahdollistaa umpisäiliön sijoittamisen sille järkevimpään paikkaan. Tällöin mahdolliset louhintatyöt vältetään eikä säiliötä jouduta asentamaan liian syvälle tai niin että se joutuisi alttiiksi ulkopuoliselle vedelle.

Tuotoksen kuljettaa pois ilmanpaine-ero, joka vallitsee alipaineistetussa käymäläjärjestelmässä. Huuhtelunappia painettaessa avautuu käymälässä oleva venttiili ja ilmanpaine kuljettaa jätteen pois.

Vesivessa ei todellakaan ole tämän jälkeen ainakaan mökkioloissa mikään vaihtoehto.

Eri valmistajien tuotteita saatavana.

KYSY TARJOUSTAMME ja suunnittelupalvelua, niin katsomme yhdessä teidän kohteeseen parhaiten sopivan järjestelmän.

TUOTEKYSELY

Millainen kuivakäymälä sopisi sinun tarpeeseesi?

Kuivakäymälä eli wc ilman vettä.

Kuivakäymälä on käymälä, joka ei kuluta vettä ja joita käytetään pääasiassa alueilla ja taloissa, joissa ei ole juoksevaa vesijohtovettä ja nykyaikaista viemärijärjestelmää.

Kompostikäymälä on wc-järjestelmä, jossa jäte hajoaa ja muuttuu valmiiksi kompostiksi.

Polttokäymälät polttavat jätteet tuhkaksi sähköllä tai nestekaasulla. Ainoa jäännös on puhdas tuhka.

Pakastava käymälä jäädyttää kompostiin käytetyn pussin sisällön.

Separett 9010 Villa 12 V. Sähkötön erotteleva kuivakäymälä.
Kompostoiva ulkokäymälä mökille

Ulosasennettavat kompostikäymälät

Kompostikäymälä ulos asennettuna on oiva vaihtoehto silloin, kun käymälälle on vaikea löytää tilaa sisältä. Joskus ulkokäymälä halutaan vaihtoehtoiseksi käymälämuodoksi tai sillä korvataan saniteettiratkaisu esim. remontin ajaksi!

Nykyaikainen kompostikäymälä ulkokäyttöön on miellyttävän siisti, helppohoitoinen ja hajuton lannoitetehdas, josta saat ravinteikasta, muhevaa mustaa multaa hyötypuutarhaan sekä koristekasveille!

Muistathan jatkokompostoinnin puutarhakompostorissa: käymäläperäinen aines vaatii jatkokompostoitumisen, n. puoli vuotta koristekasveille ja vuoden  hyötykasveille käytettäessä!

UlkoHuussi, PuuCee, Pikkula, Käyskä, Pihakäymälä – nykyaikainen kompostoiva ulkokäymälä on hajuton ja hygieeninen lannoitetehdas!