Kuivakäymälät

Näytetään tulokset 1–24 / 33

Kuivakäymälät

Kuivakäymälä on vedetön tai vähän vettä käyttävä käymälä. Syntyvä tuotos (jäte) on tällöin niin vähän nestettä sisältävää, että tuotos on helposti hallittavissa esim. kompostoimalla. Kuivakäymälä voidaan asentaa niin ulkotiloihin kuin lämpimiin sisätiloihinkin. Nykyään kuivakäymälät tarjoavat erinomaisen ja kustannustehokkaan vaihtoehdon jätevesien hallintaan haja-asutusalueella.

Sisätiloihin kuivakäymälä voidaan asentaa yhteen tai useampaan kerrokseen. Kompostoivissa suursäiliöllisissä malleissa säiliö sijoitetaan alakerran tiloihin ja posliiniset tai muoviset istuimet asuintiloihin. Yhdessä kerroksessa voi olla tuhkaava (polttava), kompostoiva, pakastava, erotteleva, virtsan haihduttava tai kompostoivia käymälä. Nimet kertovat useimmiten tuotoksen käsittelyprosessista.

DT-keskuksesta löydät kaikki kuivakäymälämallit. Lisäksi saat DT-keskuksesta suunnittelun palveluna ja varaosia eri käymälöihin.  Niitäkin malleja, joita ei löydy verkkokaupan valikoimista, voi kysellä. Katso hinta ja tilaa netistä tai ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Uusi kuivakäymälöitä koskeva RT-kortti valmistui ja sai numeron RT 69-11177 LVI 23-10559 ja nimen VEDETTÖMÄT JA VÄHÄVETISET KÄYMÄLÄT. RT-korttia voi tilata Rakennustiedosta www.rakennustieto.fi

TUOTEKYSELY

Millainen kuivakäymälä sopisi sinun tarpeeseesi?

Kuivakäymälä eli wc ilman vettä.

Kuivakäymälä on käymälä, joka ei kuluta vettä ja joita käytetään pääasiassa alueilla ja taloissa, joissa ei ole juoksevaa vesijohtovettä ja nykyaikaista viemärijärjestelmää.

Kompostikäymälä on wc-järjestelmä, jossa jäte hajoaa ja muuttuu valmiiksi kompostiksi.

Polttokäymälät polttavat jätteet tuhkaksi sähköllä tai nestekaasulla. Ainoa jäännös on puhdas tuhka.

Pakastava käymälä jäädyttää kompostiin käytetyn pussin sisällön.

Separett 9010 Villa 12 V. Sähkötön erotteleva kuivakäymälä.
Kompostoiva ulkokäymälä mökille

Ulosasennettavat kompostikäymälät

Kompostikäymälä ulos asennettuna on oiva vaihtoehto silloin, kun käymälälle on vaikea löytää tilaa sisältä. Joskus ulkokäymälä halutaan vaihtoehtoiseksi käymälämuodoksi tai sillä korvataan saniteettiratkaisu esim. remontin ajaksi!

Nykyaikainen kompostikäymälä ulkokäyttöön on miellyttävän siisti, helppohoitoinen ja hajuton lannoitetehdas, josta saat ravinteikasta, muhevaa mustaa multaa hyötypuutarhaan sekä koristekasveille!

Muistathan jatkokompostoinnin puutarhakompostorissa: käymäläperäinen aines vaatii jatkokompostoitumisen, n. puoli vuotta koristekasveille ja vuoden  hyötykasveille käytettäessä!

UlkoHuussi, PuuCee, Pikkula, Käyskä, Pihakäymälä – nykyaikainen kompostoiva ulkokäymälä on hajuton ja hygieeninen lannoitetehdas!