Kompostori kompostoivan kuivakäymälän kaveriksi
Jatkokompostoimalla käymäläjäte muhevaksi, ravinteikkaaksi mullaksi puutarhaasi!

Jatkokompostoimalla käymäläjäte muhevaksi mullaksi

On hyvä muistaa, että kompostoivan kuivakäymälän tuottama kompostiaines ei vielä sellaisenaan ole valmista käytettäväksi puutarhan perennoille saatikka hyötypuutarhaan. Kompostoivan kuivakäymälän tuottama kompostiaines on jatkokompostoitava asianmukaisesti, jotta sen käyttö puutarhassa on turvallista. Muistathan siis aina jatkokompostoinnin puutarhakompostorissa: käymäläperäinen aines vaatii jatkokompostoitumisen, n. puoli vuotta koristekasveille ja vuoden  hyötykasveille käytettäessä!

Kompostoimalla säästät luontoa ympärilläsi ja saat ilmaiset ravinteikkaat mullat. Hieman se vaatii töitä, mutta myös koukuttaa. Kun mehevä mullan tuoksu tulee vastaan kompostorin kantta avatessa, niin tietää onnistuneensa!

Kompostorit jaetaan karkeasti kahteen ryhmään – eristettyihin lämpökompostoreihin ja eristämättömiin kompostoreihin. Lämpökompostoreissa on eristekerros, joka pitää kompostoitumisessa syntyvän lämmön kompostorin sisällä ja näin edesauttaa jätteiden hajoamista ja muuttumista mullaksi nopeammin kuin eristämättömässä kompostorissa.

Tutustu valikoimaamme puutarhakompostoreita ja kuivikkeita.

Kekkilä kompostori

Lisää
luettavaa